PGD Planina prejemnik zlatega znaka Civilne zaščite

V Novi vasi, občina Bloke, so v petek 7.3.2008 podelili priznanja pripadnikom in organizacijam, ki delujejo na področju zaščite in reševanja na območju Notranjske regije.

1. marec je svetovni dan Civilne zaščite. Vsako leto v okviru tega dne poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije podeli priznanja posameznikom in organizacijam, ki delujejo v sistemu zaščite in reševanja. Osrednja državna prireditev je potekala 29.2.2008 v Cankarjevem domu v Ljubljani. Pripadniki enot za zaščito in reševanje Notranjske regije pa smo se zbrali v Novi vasi v petek, 7.3.2008. Pridružila sta se nam tudi poslanca državnega zbora, Zvonko Černač in Josip Bajc, župan občine Postojna in državni svetnik Jernej Verbič, predstavniki občinskih štabov za Civilno zaščito sosednjih občin, predstavnika Civilne zaščite iz Italije in Hrvaške ter ostali. Namestnik poveljnika Civilne zaščite RS in direktor Uprave RS za zaščito in reševanje, Bojan Žmavc, ter poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko, Štefan Majcen, sta letošnjim nagrajencem podelila priznanja. Prostovoljno gasilsko društvo Planina letos praznuje častitljivih 120 let delovanja. Poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije nam je kot priznanje za dolgoletno uspešno delo pri razvijanju in krepitvi organiziranosti in usposobljenosti sil za zaščito, reševanje in pomoč, hrabra dejanja ter raziskovalne dosežke na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami podelil Zlati znak Civilne zaščite.

Zbrane je nagovoril župan občine Bloke, namestnik poveljnika Civilne zaščite RS in poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko, učenci osnovne šole iz Nove vasi so pripravili kulturni prigram. Vse skupaj sta popestrila ljudska pevca, kmečke žene pa so pripravile okusne domače jedi.