PREDSTAVITEV

VOKALNA SKUPINA UNICA je kot mešana skupina nastala v jeseni 2008. Od 2014 jo sestavljajo le še pevke iz Planine. Prepevajo narodne in umetne slovenske in tuje pesmi, zborovske evergreene, a capella priredbe znanih pop skladb. Pevke organizirajo proslave, razstave ter novoletne koncerte, najbolj odmevna prireditev pa je tradicionalni junijski RAVBARJEV VEČER, kjer se na tematsko obarvani prireditvi v Ravbarjevem stolpu v Planini predstavljajo številne glasbene skupine iz vse Slovenije. Vokalno skupino Unica vodi Jana Ulaga.

Več o skupini si lahko ogledate v Galeriji slik.
in na 
https://www.facebook.com/kulturnoumetniskodrustvo.planina

KONTAKTI:
vsunica@gmail.com 
jana.ulaga@gmail.com 

VS Unica, KUD Planina
Planina 111, 6232 Planina

2012

Novembra 2012 so v Puli potekali 9. dnevi vokalne glasbe »Brajši u spomen«. Kulturno umetniško društvo Matko Brajša Rašan, že več let zapored organizira srečanje različnih vokalnih sestavov, ki se predstavljajo vsak s svojo glasbeno zvrstjo, obvezna pa je tudi izvedba dela skladatelja Matka Brajša Rašana. Tokrat se je dni vokalne glasbe udeležilo osem skupin, med njimi tudi VS UNICA. S predstavitvijo slovenskih ljudskih in umetnih pesmi je VS UNICA navdušila publiko in prireditvi dodala prizvok mednarodnega značaja. Dnevi vokalne glasbe so se zaključili s skupno zapeto istrsko himno Krasna zemljo, ki v letošnjem letu slavi 100. obletnico in ki jo je Brajša po dolgoletnem zbiranju istrskega narodnega gradiva s ponosom predal ljubljeni Istri in njenim ustvarjalcem. Več v galeriji slik (link).

7. RAVBARJEV VEČER
 je nosil naslov Čez sedem hribov in dolin. Na prireditvi 16. junija 2012 se je predstavilo šest skupin, ves čas pa je program potekal v znamenju pravljičnega števila sedem. Utrinke prireditve si lahko ogledate v Galeriji slik (link).

VS Unica je tokrat sodelovala na otvoritveni prireditvi revije Primorska poje na gradu Dobrovo. Nastopili so s programom Zapojmo po Koroško, prireditev pa je predvajala tudi RTV Slovenija.

Proslavo ob Slovenskem kulturnem prazniku je v Planini priredil KUD Planina, nastopila je tudi VS Unica.

2011

Šesti prednovoletni koncert je VS Unica pripravila v kulturnem domu Miroslava Vilharja v Planini. Kot gostje so nastopili Oktet Bori in OGS Ščukice. (link)

VS Unica je nastopila na 10. reviji pevskih zborov in vokalnih skupin občin Postojna in Pivka, 5.11.2011.

Ob mednarodnem letu gozdov so oktobra 2011 člani VS Unica priredili glasbeno – gledališko otroško delavnico Gozd v pesmi  in  igri. Delavnica se je zaključila z uprizoritvijo pod naslovom Naša gozdna pesem.

V okviru Poletnega festivala občine Postojna je VS Unica junija 2011 sodelovala pri oblikovanju prireditve Planina se predstavi.

V sklopu prireditve Furmani v Planini se je junija 2011 na dvorišču Bara Demšar s programom ljudskih pesmi predstavila tudi VS Unica.

Vokalna skupina Unica in Otroška gledališka skupina Ščukice so se odzvali povabilu ga.Smiljane Baranja z RTV Slovenija in ob Mednarodnem letu gozdov posneli oddajo Pesem gozdov, ki je bila na  sporedu med jutranjim programom Radia Koper 6.9.2011

6. RAVBARJEV VEČER
 pod naslovom Pesem gozdov je v Ravbarjevem stolpu potekal 4. junija 2011. Številni nastopajoči so ustvarili še en nepozaben večer. Galerija slik (link).

Maja 2011 je VS Unica nastopila v Slavini na prireditvi Koncert VS Slavna z gosti.

Revije Primorska poje se je VS Unica tokrat udeležila 5. marca v Biljah. Nastopili so s šopkom pesmi z naslovom Srce nič ne čaka.

Proslavo ob Slovenskem kulturnem prazniku je v Planini sooblikovala tudi VS Unica.

2010

19. decembra 2010 je VS Unica organizirala Peti prednovoletni koncert v kulturnem domu Miroslava Vilharja v Planini. Nastopili so skupaj z OGS Ščukice. (link)

VS Unica je novembra 2010 nastopila kot gost na letnem koncert Folklorne skupine Torbarji v Postojni.

`