OČISTIMO PLANINO V ENEM DNEVU

OČISTIMO PLANINO V ENEM DNEVU
V okviru akcije Očistimo Slovenijo
VABIMO NA ČISTILNO AKCIJO
v soboto 17. aprila 2010.
Zbirno mesto bo ob 9h  PRED BAROM DEMŠAR

OČISTIMO PLANINO V ENEM DNEVU

 V okviru akcije Očistimo Slovenijo

 

VABIMO NA ČISTILNO AKCIJO

 

v soboto 17. aprila 2010.

Zbirno mesto bo ob

  9h  PRED BAROM DEMŠAR,

kjer boste dobili ustrezna navodila in zaščitno opremo.

Po zaključenem čiščenju vas vabimo na

KOSILO NA VRTU BARA DEMŠAR.

 

Svet Krajevne skupnosti Planina

Prostovoljno gasilsko društvo Planina

Lovska družina Planina

Jamarsko društvo Planina

Občina Postojna

Opomba:

Odpadke se bo odpeljalo še isti dan. Prosimo, da se smeti zbira samo v okviru organizirane akcije. Vreč, ki se bodo kasneje znašle ob cesti, organizatorji ne bodo odpeljali.

————————————————————————————————————

Ob skrbi za okolje, čemur je namenjena čistilna akcija, vas želimo opomniti še na nekaj perečih problemov povezanih s skrbjo za čisto Planino.

 

  1. Na pokopališču je postavljen nov kontejner za sveče, ki je namenjen le svečam, ki so precej nevaren in okolju neprijazen odpadek. Ostali odpadki s pokopališča sodijo v drug kontejner, ki pa je namenjen izključno odpadkom s pokopališča in nikakor ne tudi ostalim odpadkom. Odvoz smeti predstavlja največji strošek pri vzdrževanju pokopališča in glede na nov način zbiranjaodpadkov v Občini Postojna, ni nikakršne potrebe po prekomernem polnjenju kontejnerjev na pokopališču.

 

  1. Vse, ki se ukvarjate s kmetijstvom in shranjujete seno v balah pozivamo, da poskrbite za odpadno folijo. Ta pogosto plava po reki, maši požiralnike ali pa jo po zraku nosi veter. Poleg neestetskega videza ima sporna folija predvsem zelo škodljive učinke na okolje, saj pozabljena na polju potrebuje nekaj sto let preden razpade!!!

 

  1. Obveščamo tudi, da se na nanovo urejeno parkirišče pri kamnolomu ne odlaga več kosovnih odpadkov, saj lahko izkoristimo ugodnosti, ki nam jih daje občina in odpelje kosovne odpadke izpred vsake hiše. Na žalost se tam še vedno na novo znajdejo kakšne smeti. Kdor jih pripelje do tja, jih lahko zapelje še do Postojne, kjer jih lahko brezplačno odda.Odlaganje odpadkov v naravo je prepovedano in kaznivo.

 

  1. 4. V soboto od 9.30 do 11h je možen ogled Centra za ravnanje z odpadki v Postojni – tam si lahko ogledate, kaj se zgodi z odpadki potem, ko zapustijo kante na naših dvoriščih.

 

Svet KS Planina